Historie průkopnické vinařské dokonalosti

Vinice Simonsig drží legendární status průkopnické vinařské dokonalosti, kterou utvářelo zasvěcení dynastie Malan právě kvalitě a inovativní výrobě vín. Dokonale se zde mísí chladné přímořské středomořské klima s typickými půdními podmínkami, které dávají vzniknout vínům světové kvality.

Od té doby, co francouzský Hugenot Jackues Malan poprvé vkročil na Kapské vinice v roce 1688, se vědomosti, které se šířili přes více než deset generací dopomohli rodině Malan stát se jedním z vedoucích soukromým výrobců vín v Jihoafrické republice.

Frans Malan, milovaný patriarcha rodiny Malan a průkopník Jihoafrického vinařského průmyslu, nebyl jen mistrem vynikajících vín, ale uvedl v Siminsig i několik výdobytků a zanechal tak sobě nesmazatelný odkaz v Kapských vinařských oblastech.

Od prostých počátků na farmě De Hoop v roce 1953 se díky vizím, inspiraci Franse Malana a jeho hledáním nepřekonatelné kvality, vyrostl Simonsig v úspěšný rodinný podnik s důstojným dědictvím. Mezi průkopnické inovace patří první Methode Cap Classique v Jihoafrické republice, Kaapse Vonkel před více než třiceti lety – v lahvi fermentované perlivé víno vyrobené ve stylu francouzského Champagne – stejně tak jako první jihoafrický Rýnský Rieslin a bílá vína ve dřevě.

Frans Malan byl také jedním ze tří zakladatelů slavné vinařské cesty Stellenbosch, první svého druhu v Jihoafrické republice, která představuje místní sklepy milovníkům vína a turistů z celého světa od roku 1971.

• 210 hektarů vinic na úpatí pohoří Simonsberg • Stellenbosch – hlavní vinařská oblast Jihoafrické republiky • Pískovcové půdy & rozložený granit a břidlicové půdy • Nejvýše položená vinice ve 260 metrech nad mořem • Středomořské přímořské klima s průměrnými ročními srážkami 700 mm • V blízké vzdálenosti od Atlantického oceánu, což má mírný efekt na klima • 75% srážek napadne během zimním měsíců, měsíce května až září • doba sklizně - prosinec až březen